sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Ensimmäinen päivä Tansaniassa

Ensimmäinen yö meni kuunnellessa ääniä, mitä ei normaalisti kuule Suomen yössä: aasin huutoa, kukkojen kiekumista ja koirien haukuntaa. Kuitenkin saimme nukuttua lennon väsymystä pois. Asumme kahdestaan Volunteersin piharakennuksessa. Pikku talossamme on myös oma suihku, wc ja pieni keittiö. Sängyissä on ihanat "prinsessaverhot".




Aamulla nousimme kymmenen aikoihin ja lähdimme aamupalalle ja tutustumaan muihin talon vapaaehtoisiin. Matkalla aamupalalle vastaan köpötteli maakilpikonna ja verkkokalvoille ilmestyi näky Kilinmanjaron lumihuipusta.





Talolla asuu parhaillaan 13 henkilöä (me mukaan lukien). Vapaaehtoisia on Suomesta, Indonesiasta, Jenkeistä, Saksasta ja Ruotsista.
Lounaan jälkeen meille lähdettiin ystävällisesti esittelemään Moshin kaupunkia. Samalla reissulla saimme nostettua Tansanian shillinkejä. 10 000 Tansanian shillinkiä on = n. 4,2 euroa. Eli lompakossa oli noston jälkeen mukavat 300 000 shillinkiä (once in a lifetime). Olisipa sama määrä euroina.
Moshissa oli aika rauhallista, koska oli sunnuntai. Arkipäivinä meno on kuulemma ihan toista luokkaa.
Illalla hengailua talolla vapaaehtoisten kanssa ja tunnelma on epätodellinen: täällä sitä vihdoin ollaan pitkän odotuksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti