lauantai 18. maaliskuuta 2017

Tanzania Volunteers (TVL)

Niinkuin aiemmissa postauksissa on käynyt selväksi vaihtomme tapahtui Tanzania Volunteerisin kautta. Kaikki järjestelyt ovat sujuneet hyvin ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä järjestävän tahon toimintaan niin ennen lähtöä kuin reissussamme.

Meidän prinsessasängyt
Ihana oma WC

Asuimme Tanzania Volunteersin talolla Shanty townissa, mikä on lähellä Moshin keskustaa. Saimme käyttöömme piharakennuksen, missä oli mukavasti tilaa. Hyvät sängyt, pieni keittiö ja oma wc ja suihku. Olemme todella tyytyväisiä, että asuimme talolla eikä missään erillisessä paikassa esimerkiksi keskustassa. Talolla tapasimme upeita vapaaehtoisia, joiden kanssa oli aina hauskaa. Naurettu ollaan todella paljon. Mukavaa oli myös, että talolla oli eri ikäisiä ihmisiä. Tunnelma oli hyvin yhteisöllinen ja ihanasti kaemmin talolla asuneet aina ottivat uudet vastaan ja perehdyttivät ja kertoivat asioita.


Kämpiltä

Pyykkitupa

Talon lemmeikkeihin kuuluvat:

- aasi, joka pitää välillä aikast kovaa ääntä :)
- isoja maakilpikonnia, jotka köpöttelevät pitkin pihoja
- 1 minikokoinen maakilpikonna, mikä on pienessä aitauksessa
- vahtikoirat. Vahtikoiria tuntuu olevan kaikissa pihoissa. Ja kun yksi aloittaa iltaisin, öisin ulvomisen niin kaikki seudun kaverit yhtyvät huutoon
- kanoja talolla ei ole vaikka äänen perusteella niin luulisi. Naapurista kantautuu aamuyöstä kukkojen kieuntaa ja kanojen kaakatusta.


Talon henkilökunta mahtavaa. Dadat (sisko swahiliksi) Salma, Angela ja Husna tekivät meille kolmesti päivässä todella hyvää ruokaa. Hyvää paikallista ruokaa sekä myös välillä vähän länsimaalaistakin esim. pizzaa. He myös pitivät huolta talon siisteydestä. Vapaaehtoisilla oli kyllä omat kotivuoronsa mihin kuului vastuuta talon siisteydestä ja esim. ruoan laittaminen illalla jääkaappiin sekä talon lukitseminen.

Talon vartijat valvoivat untamme öisin.

Shaina piti meille orientaation heti maanantaina. Päädyimme yhden päivänä orientaatioon koska olimme jo ehtineet muiden vapaaehtoisten kanssa käydä kaupungilla (tämä yleensä kuuluu talon pitämään orientaatioon). Eli yhden päivän ajan kävimme läpi käytännön asioita sekä opiskelimme kieltä. Oli motivoivaa opiskella swhilia ja se on kohteliasta osata tervehtiä oikealla tavalla tervehdyksiin (mitä on monta :). Opiskelimme ahkerasti sanoja tarpeen mukaan koko jakson ajan. Oli mukavaa kun vähän pystyi kommunikoimaan esimerkiksi työpaikalla lasten ja nuorten omalla kielellä.

Clever... Clever... talon mahtava isäntä ❤. Clever oli talon yleismies, kenen puoleen saattoi kääntyä asiassa kuin asiassa. Hän on todellinen helmi. Hän kuskasi meitä töihin ja takaisin. Neuvoi ja järjesteli asioita tehokkaasti. Cleverin kanssa kävimme mahtavia keskusteluja automatkoilla liittyen meidän kulttuurieroihin. Clever aidosti välillää vapaehtoisista ja haluaa että kaikki viihtyvät.


Emme voi muuta kun lämpimästi suositella vapaaehtoistyötä tai opettajavaihtoa Tanzania Volunteerisin kautta. Kaikki vapaaehtoiset olivat erittäin tyytyväisiä ja homma vaan sujuu.

ASANTE SANA!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti