keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Vierailut muissa paikoissa

Matematiikan tunnilla
TVL:n talolta meille järjestettiin vierailupäivä. Toivomustemme mukaan pääsimme tutustumaan kolmeen eri kohteeseen Raun kaupunginosassa. Tällä tavoin saimme viedä perille henkilökohtaisesti Omnialaisten kummien tervehdykset heidän kummilapsilleen.

Ensiksi vierailimme Raun päiväkodissa. Se on perustettu vähävaraisten perheiden lapsille. Paikan lasten määrä on riippuvainen rahoituksista. Lapset kulkevat päiväkotimatkat yksin jalkaisin. Päivät sisältävät suomalaisille tuttuja toimintoja, kuten leikkiä, matematiikkaa, äidinkieltä ja ruokailuja sekä lepoa. Lapset ovat iloisia ja eläväisiä, mutta myös hyvin tottelevaisia. Henkilökunnasta näkee heti, että he rakastavat työtänsä. Pääsimme mukaan matematiikan tunnille, aamupuurolle ja lopuksi pelasimme lasten kanssa pallolla. Lyhyen visiitin aikana paljon ihania kohtaamisia ❤


Sama Aurinko Ry yhdistys rahoittaa päiväkodin toimintaa. Auttaa voi joko liittymällä yhdistyksen jäseneksi, lahjoittamalla rahaa tai kummitoiminnalla. Lisätietoa Raun päiväkodin  ja Sama Aurinko yhdistyksen toiminnasta sivulla:
Sama Aurinko



Päiväunilla




Seuraavaksi suuntasimme kehitysvammaisten lasten hoitopaikkaan Building a Caring Community (BCC), mitä kirkko ylläpitää. Hoitopaikassa on seitsemän vaikeasti ja syvästi kehitysvammaista lasta. Lapsia kuntoututetaan ja heidän toimintakyvyissään on tapahtunut paljon kehitystä. Paikka on tilava ja apuvälineiden paljous yllättivät meidät. Oli ilo nähdä kuinka he olivat ottaneet käyttöön viime vuonna opiskelijoidemme ja työelämän vaihdossa olevan opettajan tuomat kuntoutusmateriaalit ja -menetelmät.

http://www.buildingacaringcommunity.org/

Shaeli tekee työtään suurella sydämmellä <3 Kuvassa myös työkaverimme kummilapsi, jolle kävimme viemässä yllätyksen.

Tilat hoitopaikassa oli erittäin viihtyisät ja valoisat

Ilahduttavaa nähdä näin paljon apuvälineitä


Päivän viimeinen tutustumiskäynti oli katulapsikeskus. Siellä tapasimme kollegamme kumminuoren. Opettaja perheineen oli aiemmin vapaaehtoistyössä siellä ja tutustuivat tähän ihanaan nuoreen. Perhe on maksanut hänen ammatillisen koulutuksen ja ovat pitäneet yhteyttä tämän nuoren kanssa. Oli ihana olla pieni hetki osa tätä perheen ja nuoren yhteyttä. Poika oli niin kiitollinen ja onnellinen perheen hänelle suomasta mahdollisuudesta parempaan elämään. Poika haaveili jatko-opinnoista ja elämä näytti hyvältä. 

Ihana päivä ja ihania kohtaamisia. Kyllä sydämmessä tuntuu ilo ja liikutus ja kyynel tulee väkisin silmäkulmaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti